Wat zijn de voordelen van onze Verum Dély Energize en welke superfoods en vitamines zitten erin?

Wat zijn de voordelen van onze Verum Dély Energize en welke superfoods en vitamines zitten erin?

De Verum Dély Energize is een heerlijk cafeïnevrij koffie-alternatief en compatible met een Nespresso-apparaat. Zet jouw koffiegewoonte voort met dit bitterzoete pareltje en geniet van de energieboost en smaak, maar dan zonder de afhankelijkheid van cafeïne. De boost wordt verzorgd door superfoods en vitamines.

Welke ingrediënten zitten er in de Verum Dély Energize?

  • Gemalen biologische cafeïnevrije koffiebonen

De koffie is een blend tussen Colombiaanse en Braziliaansekoffiebonen. Deze gemalen biologische cafeïnevrije koffiebonen zorgen voor de volle en rijke koffiesmaak. Een perfect koffie alternatief dus!

  • EnXtraTM (Alpinia Galanga)

Wat ook in de Verum Dély Energize zit, is de superfood EnXtraTM. Dit poeder is afkomstig van een gemberwortel, ook wel Alpinia Galanga genoemd. Dit ingrediënt zorgt voor een natuurlijke energieboost van 4-5 uur. Een boost zónder de hulp van cafeïne. Hoe fijn is dat? Daarnaast werkt EnXtraTM als pijnbestrijder en helpt het zowel tegen misselijkheid als tegen maag- en darmklachten.

  • Koreaans Gingseng Extract (Panax Ginseng)

Ook Ginseng behoort tot één van de superfoods in de Verum Dély Energize. Dit ingrediënt vergroot je uithoudingsvermogen en geeft je meer kracht. Het helpt dus bij fysieke prestaties. Daarnaast beschikt Ginseng over adaptogenen. Adoptogenen zijn stoffen die balancerende, herstellende en beschermende eigenschappen hebben. Deze eigenschappen verlagen jouw stressniveau, brengen deze in balans, dragen bij aan de stabilisatie van je bloedsuikerspiegel, gaan veroudering tegen en verbeteren jouw concentratie en gemoedstoestand. 

Welke vitamines zitten er in de Verum Dély Energize?

  • Vitamine B2

Allereerst Riboflavine, een synoniem voor vitamine B2. Vitamine B2 heeft verschillende functies in het lichaam. Het is goed voor je zenuwstelsel en erg belangrijk bij het (energie) stofwisselingsproces uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast helpt het cellen in je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade, wat schade door zuurstof betekent. Schade door zuurstof? Ja, dat kan, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld roestend metaal of het bruin worden van fruit. Verder is vitamine B2 goed voor een gezonde huid en slijmvliezen, zorgt het voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed en helpt het tegen vermoeidheid.

  • Vitamine B3

Niacine wordt in de scheikundige wereld gebruikt voor vitamine B3. Ook deze vitamine heeft een belangrijke rol bij het (energie) stofwisselingsproces. Daarnaast speelt Niacine ook een belangrijke rol bij het proteïne stofwisselingsproces. Verder is het goed voor je huid en slijmvliezen, zenuwstelsel, geheugen en helpt het bij vermoeidheid. De vitamine wordt direct opgenomen in je bloed. Mocht je lichaam het niet nodig hebben, wordt het weer uitgescheiden via je urine. Het is daarom dus belangrijk om de vitamine regelmatig binnen te krijgen. 

  • Vitamine B8

Biotine is de scheikundige naam van Vitamine B8. Biotine heb je vooral nodig om energie uit voedsel vrij te maken. Net als vitamine B2 en B3 speelt Biotine een belangrijke rol bij het (energie) stofwisselingsproces. Daarnaast is de vitamine ook van groot belang bij een goed werkend zenuwstelsel, je prestatie- en leervermogen en draagt het bij aan een goede huid en gezond haar.

  • Vitamine B12

Deze vitamine wordt ook wel Cobalamine genoemd. Vitamine B12 is vooral van essentieel belang bij het aanmaken van rode bloedcellen. Vormen van bloedarmoede worden op deze manier voorkomen. Rode bloedcellen spelen een belangrijke rol bij het vervoeren van zuurstof door je lichaam, het afbreken van bepaalde aminozuren en dragen bij aan een verbeterde weerstand. Ook heeft deze vitamine een positief effect op het zenuwstelsel en vlakt het vermoeidheid af.

Klinkt heerlijk gezond toch? Waar wacht je nog op? Bestel snel jouw Verum of vraag een proefpakket aan via maureen@verumdrinks.com.  

 

Terug naar blog