Wat zijn de voordelen van onze Verum Chai Energize en welke superfoods en vitamines zitten erin?

Wat zijn de voordelen van onze Verum Chai Energize en welke superfoods en vitamines zitten erin?

De Verum Chai Energize is alweer het derde koffie-alternatief van Verum Drinks. Ook deze zit net als de Verum Cacao Energize én Verum Dély Energize vol superfoods en vitamines. Chai betekent in de meeste talen letterlijk ‘thee’. In Nederland staat de Chai bekend als een pittige Indiase thee dankzij de aanwezige Masala kruiden. Deze Chai ken je waarschijnlijk ook wel als Masala Chai. 

Huh? Eigenlijk is de Verum Chai Energize dus geen koffie? Nope, dat klopt! Op papier is het een thee, maar wij maken er een Latte van! We hebben onze Chai dan ook op deze manier ontwikkeld. Zie het als een thee Latte. 

Onze Chai drink je dus bij voorkeur met melk. En welke soort melk dan? Dat is aan jou!

De ingrediënten, leg uit! 

  • Zwarte thee

Zwarte thee? Hoor ik je denken.. Normaliter bevat de zwarte thee het hoogste gehalte aan cafeïne, maar in onze Verum Chai Energize zit uiteraard een cafeïnevrije variant. Deze variant brengt een reeks voordelen met zich mee. Dit ingrediënt bevat veel antioxidanten die agressieve stoffen, die weer zorgen voor schade aan cellen en weefsels, uit de weg ruimen. Daarnaast werkt zwarte thee bloeddruk verlagend en verlaag je het risico op een beroerte.

  •  Kaneel

De grote smaakmaker in de Verum Chai Energize is kaneel (extract). Kaneel valt onder de superfoods en heeft dus veel voordelen. Zo zorgt kaneel buiten de verleidelijke smaak voor een stabiele werking van glucose- en vetstofwisseling door het mineraal chroom. Het houdt je bloedsuikerspiegel dus op peil door de suikers om te zetten in energie. Verder heeft kaneel een antioxiderende, ontstekingsremmende, pijnstillende, bloeddrukverlagende én een anti-allergische werking. Kijk, dat zijn nog eens voordelen.

  • Lucuma

Een andere superfood in deze cafeïnevrije Chai Latte variant is Lucuma. Deze superfood bevat veel antioxidanten en vitamines. Lucuma heeft een ontstekingsremmende werking en draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het goed voor je huid en bevordert het wondheling. Een ander voordeel van deze superfood is dat het zorgt voor een snelle stofwisseling. Lucuma is dus heel gezond en zorgt ook nog eens voor een heerlijke zoete smaak.

De zwarte thee, de kaneel en Lucuma brengen naast smaak dus ook nog veel gezonde voordelen met zich mee. Naast deze twee ingrediënten zorgen ook de natuurlijke aroma, kardamom, kruidnagel, zwarte peper, Himalaya zeezout en Stevia extract voor een zoete, maar toch ook een beetje spicy smaak.

  • EnXtraTM (Alpinia Galanga)

Wat ook in de Verum Chai Energize zit, is de superfood EnXtraTM. Dit poeder is afkomstig van een gemberwortel, ook wel Alpinia Galanga genoemd. Dit ingrediënt zorgt voor een natuurlijke energieboost van 4-5 uur. Een boost zónder de hulp van cafeïne. Hoe fijn is dat? Daarnaast werkt EnXtraTM als pijnbestrijder en helpt het zowel tegen misselijkheid als tegen maag- en darmklachten.


Welke vitamines zitten er in de Verum Chai Energize?

  • Vitamine B2

Allereerst Riboflavine, een synoniem voor vitamine B2. Vitamine B2 heeft verschillende functies in het lichaam. Het is goed voor je zenuwstelsel en erg belangrijk bij het (energie) stofwisselingsproces uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast helpt het cellen in je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade, wat schade door zuurstof betekent. Schade door zuurstof? Ja, dat kan, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld roestend metaal of het bruin worden van fruit. Verder is vitamine B2 goed voor een gezonde huid en slijmvliezen, zorgt het voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed en helpt het tegen vermoeidheid.

  • Vitamine B3

Niacine wordt in de scheikundige wereld gebruikt voor vitamine B3. Ook deze vitamine heeft een belangrijke rol bij het (energie) stofwisselingsproces. Daarnaast speelt Niacine ook een belangrijke rol bij het proteïne stofwisselingsproces. Verder is het goed voor je huid en slijmvliezen, zenuwstelsel, geheugen en helpt het bij vermoeidheid. De vitamine wordt direct opgenomen in je bloed. Mocht je lichaam het niet nodig hebben, wordt het weer uitgescheiden via je urine. Het is daarom dus belangrijk om de vitamine regelmatig binnen te krijgen. 

  • Vitamine B8

Biotine is de scheikundige naam van Vitamine B8. Biotine heb je vooral nodig om energie uit voedsel vrij te maken. Net als vitamine B2 en B3 speelt Biotine een belangrijke rol bij het (energie) stofwisselingsproces. Daarnaast is de vitamine ook van groot belang bij een goed werkend zenuwstelsel, je prestatie- en leervermogen en draagt het bij aan een goede huid en gezond haar.

  • Vitamine B12

Deze vitamine wordt ook wel Cobalamine genoemd. Vitamine B12 is vooral van essentieel belang bij het aanmaken van rode bloedcellen. Vormen van bloedarmoede worden op deze manier voorkomen. Rode bloedcellen spelen een belangrijke rol bij het vervoeren van zuurstof door je lichaam, het afbreken van bepaalde aminozuren en dragen bij aan een verbeterde weerstand. Ook heeft deze vitamine een positief effect op het zenuwstelsel en vlakt het vermoeidheid af.

Klinkt heerlijk gezond toch? Waar wacht je nog op? Bestel snel jouw Verum of vraag een proefpakket aan via maureen@verumdrinks.com.  

Terug naar blog