FAQ

How it works

Verum Drinks zijn cafeïnevrije powerdrinks op een natuurlijke basis. De combinatie van drie werelden in één drankje: superfoods, vitamines en decaf!

De koffie is een blend tussen Colombiaanse en Braziliaanse koffiebonen. Wij noemen het ook wel koffie alternatieven omdat de producten dienen als perfect alternatief voor jouw heilige koffiemoment. Zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds.

Verum Dély Energize

Onze Verum Dély Energize wordt gedecafeïneerd volgens de C02-methode, een biologische methode om cafeïne aan de koffiebonen te onttrekken. Dit gebeurt zo: de ongebrande koffiebonen worden in water ondergedompeld, waardoor ze zwellen en het cafeïne-bestanddeel in de koffieboon mobiel wordt. Daarna wordt de cafeïne met koolzuur (CO2) onder zeer hoge druk en op lage temperatuur opgelost. Vervolgens worden de bonen gedroogd, waarbij de CO2 verdampt. Het decafeïneren gebeurt dus voor het branden van de koffie en verandert niets aan de smaak van de koffiebonen.  

Ook zorgt dit product voor een goede balans van het slaapmolecuul adenosine en het stresshormoon cortisol en creëert het een duurzame energieboost. We horen je denken: ‘’Een energieboost?! Zonder cafeïne?’’ Ja, zeker! 

Deze boost ontstaat dankzij het ingrediënt ‘EnXtra®’. Dit is een superfood, omgezet tot poeder, uit de Alpinia Galanga: een gemberwortel uit India. EnXtra® is het eerste en enige botanische ingrediënt waarvan bewezen is dat het dezelfde dag nog effect heeft en de alertheid en focus tot wel 4-5 uur lang verscherpt. Het versterkt de voordelen van cafeïne alleen dan zonder de crash.

Verum Dély Beauty

Ook onze Verum Dély Beauty wordt gedecafeïneerd volgens de C02-methode. Lees bij hierboven meer over deze manier van decafeïneren.

In deze beauty koffie zit Verisol collageen, dit is een gepatenteerd collageen. Bij de meeste collageenmerken is voor de effectiviteit een inname van 10 gram nodig. Bij Verisol is dat daarentegen maar 2,5 gram.

Naast collageen beschikt de Verum Dély Beauty over AnaGain™. AnaGain™ stimuleert haargroei en herstelt de vitaliteit van het haar. Voor de effectiviteit is er 100 milligram per dag nodig. 

Één cup Verum Dély Beauty bevat 1,25 gram collageen en 50 milligram AnaGain™. Voor het gewenste resultaat van deze ingrediënten dien je 2 cups per dag te drinken.

De werking van Verisol en AnaGain™ zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken, waarbij er getest is met een placebogroep. Na 30-40 dagen was er een aanzienlijk verschil zichtbaar tussen beide groepen op zowel het gebied van rimpelvorming/kwaliteit van de huid als de vitaliteit van het haar.

Wil je meer weten over deze onderzoeken? Mail je vraag naar erik@verumdrinks.com.

Verum Cacao Energize

Onze Verum Cacao Energize is een unieke blend van verschillende plantenextracten. Denk hierbij aan Rhodiola, Ashwagandha en Alpinia Galanga.

Rhodiola, ook wel bekend als rozenwortel, is een plant en werkt als adaptogeen; het laat lichaam en geest zich aanpassen aan extreme situaties. Bij stressvolle omstandigheden kan Rhodiola de hormonale reacties van het lichaam reguleren. Het verbetert de werking van signaalstoffen in de hersenen en het zenuwstelsel. Zo kan Rhodiola onder meer het gehalte van dopamine en het gelukshormoon serotonine in de hersenen verhogen.

Ashwagandha, ook wel bekend als Indiase Ginseng, is daarentegen ook een plant en werkt ook als adaptogeen. Het staat bekend om zijn rustgevende werking en positieve invloed op het geestelijk welzijn. Daarnaast kan het ook een positieve invloed hebben op je energiehuishouding.

Tenslotte zorgt ook bij dit product de EnXtra®, afkomstig van de Alpinia Galanga, voor een duurzame energieboost en voor een goede balans van het slaapmolecuul adenosine en het stresshormoon cortisol.

Voor het optimale effect van de Verum Cacao Energize dien je dagelijks 2 sachets te drinken. De smaak is een spicy combinatie tussen gember, cacao en kaneel.

Verum Chai Energize

Voor het optimale effect van de Verum Cacao Energize dien je dagelijks 2 sachets te drinken. De smaak is een spicy combinatie tussen gember, cacao en kaneel.

Onze Verum Chai Energize is een cafeïnevrije en suikervrij Chai met natuurlijke ingrediënten. Waar de meeste soorten Chai zijn opgebouwd uit flavours, kiezen wij voor diverse vitamines en superfoods. 

Denk hierbij onder andere aan biologisch kaneelpoeder, biologisch kardamompoeder, Lucuma, EnXtra®, echte peper en vitamine B2, B3, B8 en B12.

Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking en een positief effect op een te hoge bloeddruk. Dankzij de licht zoete smaak dient deze specerij als een goede suikervervanger. 

Kardamom bevordert daarnaast de eetlust en heeft een gunstige werking op klachten van de maag.

Dankzij het hoge aantal vezels en antioxidanten draagt Lucuma bij aan de reparatie en groei van onze cellen. Dit draagt bij aan een goede verzorging van de huid, terwijl het de ouderdomskenmerken vertraagt.

Ook bij dit product zorgt de EnXtra®, afkomstig van de Alpinia Galanga, voor een duurzame energieboost en voor een goede balans van het slaapmolecuul denosine en het stresshormoon cortisol.

Tenslotte is er naast deze superfoods bewust voor Himalaya kristalzout gekozen. Dit ‘’roze goud’’ beschikt over maar liefst 84 natuurlijke mineralen.