Verum Drinks, koffie alternatief, koffiecups

De Telegraaf

Gezond alternatief voor een bakkie koffie! Een stimulerend bakkie zonder de negatieve bijwerkingen van cafeïne: ondernemers Crispijn de Koning en Erik Messemaker denken het perfecte alternatief voor koffie in handen te hebben. „We spelen in op de behoefte aan een bewuste levensstijl.”

Drastisch minderen met koffie was drie jaar geleden een van de experimenten in Crispijn de Koning’s zoektocht naar een gezonder leven. Het resultaat: meer energie, geen dips en een betere nachtrust. De jonge ondernemer rook direct een kans. En dat was niet voor het eerst: al tijdens zijn studie bedrijfskunde zet De Koning bedrijven op. Op 24-jarige leeftijd had hij er twee succesvol verkocht, waaronder speciaalbiermerk Westlander Bier.

Uitdagende combinatie

Het bleek een uitdagende combinatie. Allerlei ingrediënten die energie en concentratie stimuleren zónder het cortisolniveau omhoog te brengen gingen de blender in, de combinaties werden onderzocht met hulp van wetenschappers, sterrenkoks en barista’s. Smaak was minstens zo belangrijk. „En dat was eigenlijk de grootste uitdaging”, herinnert De Koning zich.

Het uiteindelijke recept zit vol vitamines, mineralen en stimulerende plantenextracten. De drank wordt in poedervorm in sachets geleverd, zeer binnenkort volgt een nieuwe smaak in een cupje. De ingrediënten worden geïmporteerd uit Zuid-Amerika en Azië. Messemaker focust zich op de productontwikkeling: „We gaan in een later stadium bekijken of we lokaler kunnen produceren en zo werkgelegenheid creëren.”

De ondernemers willen snel internationaal opschalen, te beginnen met Duitsland en België. Ook lopen er lijntjes naar Scandinavië en eind van het jaar hopen ze de grote plas over te gaan. „Hoe groter je bedrijf, hoe toegankelijker je product wordt”, aldus De Koning. Het duo heeft een ton uit eigen zak gefinancierd, momenteel lopen er gesprekken met investeerders.

Hindernissen

De pandemie heeft het opstarten van Verum geen hindernissen opgeleverd, integendeel. De Koning: „Mensen gingen bewuster leven en meer waarde hechten aan gezonde voeding.” Andere hindernissen waren er wel. „Als ondernemer ben je enthousiast en optimistisch. Bij de lancering riepen we dat de bestellingen er binnen twee weken zouden zijn. Dat werd anderhalve maand. Gelukkig kun je veel oplossen door met klanten in gesprek te gaan.”

Klik hier voor het artikel

Terug naar blog