AD Westland

AD Westland

Deze ondernemers bedachten cafeïnevrij alternatief voor het bekende ‘bakkie pleuâh’

Nederlanders drinken gemiddeld 2,4 koppen koffie per persoon per dag. Maar cafeïne heeft niet alleen maar positieve effecten. Na de high komt de onvermijdelijke low. En dus bedachten Maureen van Velden, Crispijn de Koning en Erik Messemaker Verum Drinks, een cafeïnevrij alternatief voor dat bakkie pleuâh.

Till Behne 10-06-22, 11:01

Zonder cafeïne kan een mens toch niet functioneren?

,,Juist wel! Verum Drinks heeft die echte koffiesmaak, én de voordelen van cafeïne, maar niet de nadelen, zoals de rusteloosheid en de dip. Je kunt onze producten zien als een koffie van superfoods, vol vitamines. Het creëert een duurzame energieboost en zorgt voor een goede balans van het slaapmolecuul adenosine en het stresshormoon cortisol. Het superfood EnXtra, een gemberwortel uit India, speelt hierbij een belangrijke rol. Dit is het eerste en enige botanische ingrediënt waarvan bewezen is dat het dezelfde dag nog effect heeft en de alertheid en focus tot wel vijf uur lang verscherpt.”

Laten mensen hiervoor echt hun dagelijkse koffie staan?

,,Crispijn en Erik waren dol op koffie. Iets te dol. Ze deden daarom mee aan een challenge en dronken een maand geen koffie. Ze dachten dat het heel zwaar zou worden, maar het tegendeel bleek waar. Er was energie voor tien en de cafeïnedip bleef uit. Inmiddels zweren ze erbij. We voelen dat de algemene kijk op gezonde voeding steeds positiever wordt. Corona heeft dit uiteraard in een stroomversnelling gebracht. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit vrouwen die bewust bezig zijn met voeding. Of dat nou is om gezondheidsredenen als een glutenallergie of een prikkelbaar darmsyndroom. Of omdat ze veganist zijn.”

Wat maakt jullie typisch Westlands?

,,Crispijn en ik zijn geboren en getogen in het Westland, maar we beschikken alle drie over dezelfde mentaliteit. We zijn harde werkers en denken groot. Een houding die ons ver heeft gebracht en waar we trots op zijn. Onze ambitie is de grootste speler in Europa worden op gebied van superfoods en vitamines. Daarom ook koffie: een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld.”

Klik hier voor het artikel

Terug naar blog